maandag 5 september 2016

DROOM en DAAD verbinden

Welkom op Dé Managementconferentie 2017
Een jubileumconferentie vanwege 25 jaar Consortium voor Innovatie. Daar past een bijzondere locatie bij, waar ook het Gastcollege ROC Tilburg verbinding mee heeft.

Dé CvI conferentie vindt plaats op 5 en 6 april 2017 in de Efteling in een heel nieuw concept: een jubileumconferentie met festival opzet.
In het voorjaar gaan we in de Efteling met elkaar aan de slag om droom en daad met elkaar te verbinden.

‘(…) tussen droom en daad, staan wetten in de weg en praktische bezwaren', schreef de Vlaamse dichter Willem Elsschot in een van de bekendste regels uit de Nederlandstalige poëzie.

De uitnodiging aan u en de uitdaging aan ons allen is dan ook de noodzakelijke verbinding tot stand te brengen en met elkaar te delen. Een verbinding die vernieuwing mogelijk maakt!

Wij werken aan middelbaar beroepsonderwijs, dat wil zeggen: wij leiden de ruggengraat van onze samenleving op. Wij dromen van meer inspiratie in onze curricula en in onze lessen én willen daarbij tegelijkertijd de werkelijkheid niet uit het oog verliezen. 'Wetten en praktische bezwaren' zijn niet alléén maar willekeurige bureaucratische barrières maar bevatten ook nuttige richtlijnen die de route begaanbaar houden. Onze studenten zouden ons ongetwijfeld aan de mouw trekken bij al te vrijblijvende luchtkastelen. Mbo’ers zijn immers in het algemeen nuchtere, praktische jongeren (en niet meer zo jongeren), die zich niet gek laten maken met sprookjes en praatjes voor de vaak. Het moet wel werken!

Met die realiteit in ons achterhoofd is de Efteling wel de ideale plek elkaar te ontmoeten om kennis te delen en nieuwe ideeën op te doen en te creëren. Ook de prachtige attractie Droomvlucht immers tovert ons dromen voor en beantwoordt evengoed nauwgezet aan veiligheidsvoorschriften en technische specificaties.

Maak dus een Droomvlucht - én landt met beide benen op de grond.

Ik hoop u te mogen verwelkomen in de Efteling, op 5 en 6 april!

Fred van der Westerlaken
Voorzitter College van Bestuur
ROC Tilburg


Dé Managementconferentie is dé plek om onschatbare kennis uit te wisselen, zelf jouw beste ideeën te presenteren of presentaties te volgen, te netwerken met 1000+ collega's uit de MBO sector.
Kom vooral genieten van een programma vol verrassende onderdelen, zoals Worldcafé sessies, MBO-talk presentaties, A3 presentaties in lounge-setting, Themabijeenkomsten, verrassende keynote sprekers en reguliere workshops.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten