donderdag 6 april 2017

Digitaal leren en werken is mensenwerk !

MBO Amersfoort (Freddy Nguyen) vertelt samen met Remi Boshuizen van ROC van Amsterdam en de uitgever van 24Boost hoe zij hun onderwijs hebben ingericht met 24 boost. Er is een samenwerking mogelijk is met EduActief en Deviant. Daardoor staat er direct content in de omgeving. Dat kan dan aangevuld worden met eigen materiaal.

Freddy geeft aan dat het belangrijk is te starten met een visie, naast uiteraard digitale vaardigheden en content en vooral niet vanuit de techniek. Een implementatie blijft moeilijk, beide heren zijn nu nog echte voortrekkers met hun digitale activiteiten binnen hun teams. Er ontstaat gelukkig wel enthousiasme bij collega's. In Amersfoort wordt voor een week materiaal klaar gezet. Dat kan per groep of per student.
Materiaal / opdrachten kunnen in de omgeving ingeleverd worden, samenwerking met O365 wordt gezocht, maart is nog gerealiseerd. Nu worden er bv links ingeleverd die verwijzen naar een OneDrive van een student. Geen echte integratie, maar een werkbare oplossing als je voldoende digitaal vaardig bent.
Er is nog geen directe actieve koppeling met een SIS. De docent is hier dus in de lead, ofwel die moet zelf zijn studenten in groepen / klassen klaar zetten en uitnodigen. Dat geeft nog een flinke uitdaging met de opkomende keuzedelen.
Het platform wordt betaald vanuit de licenties, dus je kunt bv. Starttaal afnemen i.c.m. 24 Boost voor de dezelfde prijs als een kale licentie. Als nu alle uitgevers aansluiten bij dit initiatief dan wordt het echt leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten