zondag 2 april 2017

Er valt wat te vieren!

Aanstaande woensdag barst het feest weer los! En wat voor feest! We hebben wat te vieren met z'n allen. Als ik kijk naar het enorme programma deze keer dan zie ik alleen maar redenen om trots te zijn op het mbo.

Met 66 scholen, 492.700 studenten, 53.900 medewerkers is het mbo in Nederland enorm groot! Met z'n allen leiden we 40% van de beroepsbevolking op. Dat is een topprestatie, zeker omdat we dat op allerlei verschillende niveaus doen en ook nog eens in allerlei verschillende sectoren.

En ondanks alles wat op ons afkomt, we behouden met z'n allen de focus op het vakmanschap en zorgen ervoor dat studenten wat te kiezen hebben! Dat gaat natuurlijk niet zomaar, daar werken we met z'n allen iedere dag hard aan en vinden we tal van creatieve, innovatie oplossingen voor het beste onderwijs.

Woensdag en donderdag gaan we al die mooie ideeën, oplossingen en innovaties weer met elkaar delen. Of het nou gaat om grote strategische zaken of manieren om iedere dag kleine verbeteringen toe te passen, er gebeurd van alles in het mbo. En het mooie is, tijdens dit festival kunnen we weer van alles met elkaar delen, successen, dilemma's en tal van mooie voorbeelden. Een mooi moment om met z'n allen weer trots te zijn op ons onderwijs!

Er valt dit jaar trouwens nog meer te vieren! Het Consortium voor Innovatie bestaat 25 jaar! Al 25 jaar lang verbinden zij droom en daad in het mbo. Een prestatie om even bij stil te staan... dat is geen straf trouwens, want in de sprookjesachtige omgeving van de Efteling, komen gemakkelijk de mooiste ideeën tot stand. Kortom; er is genoeg reden om een feestje te vieren!


2 opmerkingen: